Kristina Alvendal och Johan Nordenfalk går in som delägare i Bricknova och tar plats i styrelsen

Bricknova utvecklar nyproducerade bostäder i attraktiva områden i Stockholmsregionen och skapar moderna, tidlösa och stilrena hem. Målet är att leverera kvalitet, design och material i toppklass, utan att kostnaden för köparen skenar.

I en tid när efterfrågan på enfamiljshus och parhus ökar fyller företag som Bricknova en viktig roll. Dels för att utmana en hög prisbild, dels genom att förverkliga mångas drömboende i Stockholm. Både Johan och Kristina är delägare i bolaget och har inträtt i styrelsen. Johan Nordenfalk är Bricknovas styrelseordförande och Kristina Alvendal styrelseledamot.

– Det som är intressant med Bricknova är så klart affärsidéen: att bygga attraktiva villor och parhus som många har råd med. I en tid med höga bostadspriser och svårighet att hitta mark visar grundarna och övriga medarbetare i Bricknova att det är möjligt att gå mot strömmen och det gillar jag, säger Kristina Alvendal.
– Att få jobba med entusiastiska entreprenörer är fantastiskt energigivande och vi ser redan tecken på att vi kommer att få en mycket attraktiv tillväxt i bolaget framöver. Jag ser fram emot att bidra till Bricknovas fortsatta resa, fortsätter Johan Nordenfalk.

Johan Nordenfalk är tidigare advokat och partner på Hamilton Advokatbyrå i Stockholm samt har haft olika operativa roller som bland annat operativ chef för Catella-koncernen (Nasdaq Mid Cap) med verksamhet inom finans och fastigheter i 14 länder.

Kristina Alvendal är stadsbyggnadsexpert och driver eget bolag inom fastighetsutveckling. Hon har ett långt förflutet inom politiken, bland annat som stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd. Därtill uppdrag som etableringschef för Lidl och VD för Airport City Stockholm. Kristina är verksam som styrelseproffs med ett flertal styrelseuppdrag, bland andra Intea Fastigheter AB, Svefa AB, AF-Gruppen ASA, och Danske Hypotek.